Månadskommentar september

Månadskommentar september

September blev en bra börsmånad!
Efter sommarens börsfall blev september en riktigt bra börsmånad. Börsen skakar av sig alla hot som kommer upp såsom Nordkorea, Trump och BREXIT-förhandlingar. Inte ens FED-beskedet i slutet av månaden att man står inför räntehöjningar i USA inom kort fick börserna på fall. Tvärtom har samtliga tre stora index i USA slagit nya rekord under månaden.
Tittar vi på svenska OMXS30 så har det under hela månaden pendlat i intervallet mellan 1580 och 1600 tills de sista dagaran i september då vi fick ett utbrott över 1600. Det finns nu alltså återigen goda möjligheter till en riktigt rolig höst…
Observera att månadssparande är kanske det bästa och enklaste för den långsiktiga investeraren. Då sprider man ut sina inköp både när börsen står lågt och högt…
Både den korta och långa trenden är nu positiv, läs mer på www.bullorbear.se. På www.sparkalkylatorn.se räknar du på ditt sparande.
Fonddoktorn Plus
Månadens resultat för fonden blev +4,6%. Obs! Statistiken har viss eftersläpning!
Fonden är nu normalviktad 100%.
Fonden har en riktigt bra mix, 50/50, mellan Sverige och tillväxtmarknader och ligger alltså just nu med 100% marknadsexponering.
Fonden har nu en ny förbättrad teknisk analysmodell sedan augusti 2016.
/Jonas

About the Author

Jonas administrator

Comments Are Closed!!!